Mindfulness Based Stress Reduction

Naast het governance en advieswerk biedt Maarten Oostenbrink Advies cursussen Mindfulness (Based Stress Reduction).

 

Wat is mindfulness?

Veel van onze oordelen, activiteiten en handelingen gebeuren op automatische piloot. Hierdoor kunnen we ons minder bewust zijn van onze intenties en handelingen. Mindfulness nodigt ons uit om zonder te oordelen naar emoties en gebeurtenissen in en om ons heen te kijken.  De cursus Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) combineert moderne psychologische inzichten met verschillende soorten aandachtoefeningen. Voor de goede orde: het is niet gebonden aan een bepaalde religieuze context. Mindfulness kan op allerlei praktisch toepasbare manieren worden ingezet. De ervaringen van mensen die hebben deelgenomen aan deze cursus en veel wetenschappelijk onderzoek naar de resultaten zijn positief en hebben aangetoond dat mensen meer bewust handelen en leven en minder stress ervaren.

 

Mijn opleiding

In 2014 heb ik zelf de MBSR gevolgd. Daarna is mindfulness een vast onderdeel van mijn dagelijkse routine geworden en heb ik diverse aanvullende cursussen gevolgd. In 2019 ben ik begonnen aan de postdoctorale opleiding Mindfulness Trainer aan het Centrum voor Mindfulness bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Inmiddels heb ik de opleiding afgerond, ben ik lid van de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en ben ik categorie 1 gecertificeerd. Dit betekent naast een zekere kwaliteitsgarantie, dat mensen die bij mij de cursus Mindfulness Based Stress Reduction volgen de kosten bij de zorgverzekeraar vergoed kunnen krijgen (de voorwaarden verschillen per zorgverzekeraar). 

 

Voor wie?

Voor groepen tot 15 personen in het bedrijfsleven, bij zorg- & welzijnsinstellingen en de overheid.

 

Interesse?  Neem dan contact op! Voor meer informatie: info@maartenoostenbrinkadvies.nl of bel

naar 06 - 515 33 741

 

In bijzondere gevallen voor particulieren, kleine zorg- & welzijnsinstellingen en vrijwilligersorganisaties is er een aangepast tarief.